måndag 28 januari 2013

Delmål 1.....klart!

Hej alla vänner!
Hoppas er helg varit bra? Jag har varit på Bandy VM.... å jag som absolut inte intresserar mig av bandy, man ser inte bollen, knasiga regler (enligt mig hihi) men har vi fått VM till Vänersborg å har turen att bli bjuden så sjuttan tackar man inte nej! Vi hade en trevlig söndag eftermiddag, såg invigningen och att Sverige vann över Finland med 5-3, ska då tillägga att jag bara såg 2 av målen.....resten applåderade å jublade jag för att alla andra gjorde det!! *ler* det där med var bollen är, ja det är ju egentligen inte klokt va fort det går! Nog om Bandy!
 Vi har ju som jag skrev i förra inlägget haft en representant från Stiftelsen som äger våran gård hos oss, mycket diskuterades  om alla saker som blivit eftersatta av Stiftelsen här på gården, sådana saker som inte vi som arrendatorer ska göra.... men nu ska det hända grejer! Tavlan ovanför visar jag för att ni ska få en uppfattning om hur det ser ut fram mot vårat hus, 2 flygel byggnader finns, den till vänster är inred med 2 lägenheter, där det bor folk.... men den till höger har ståt å förfallet.....
 ...... så här ser den ut, 4 rum å kök på nedervåningen och en stor vind ovanpå, så här kommer mitt projekt in och vi fick JA till att fortsätta utveckla mina ideér!!! JIIIIPIII! Nu ska vi ta hit våran snickare för ett kostnadsförslag till en renovering! Vad ska det då bli?? Joooooo ett liten fika/heminrednings/betong BOD!
Så delmål 1 är uppnått nu gäller det va snickaren kommer fram till för kostnader!  Nu får ni hålla tummarna för del 2!

Idag så knackade det på dörren och utanför stod Maria med bloggen www.torparmor.blogspot.se  eller som det står på hennes blog när man kommer in "Mor Mias Hjärterum" vi är nästan grannar och det var så roligt att du tittade in! 
Nu ska jag gå ut en sväng å ta in mina hästar för här har regnet börjat, ena stunden -17 å andra stunden +2!!!
Kram Iréne

Etiketter: , ,

onsdag 23 januari 2013

Brrrrrr va kallt!

Hej alla vänner!
Oj vad kallt vi fått -18 nu kl 09.00 på morgonen! Över Kroppefjäll är himlen alldeles röd, knarrar under skorna när man går ute och hästarnas mular är alldeles vita av frost! Tror det är skönast att hålla sig inne idag!
 Var ju på Formex mässan under tors-fre, mysigt och sååååå mycket att titta på, men var var alla? Vi tyckte det var lite folk och utställare vi pratade med sa samma sak! Jag är van med mässan på Göteborgs Horse Show där man armbågar sig fram! Trevlig hade vi det många kataloger å visitkort kom med hem. Min svägerska beställde lite smycken, härliga vykort och olika tesorter! 
 Vi blev upphämtade av sonen på tors eftermiddag och begav oss på motorvägen mot Trosa, när det smäller till.... punktering (ja vad vi trodde) inte kunde vi stanna på vägen för att kolla....där alla bilar rusade förbi i 120 km, nä vi fick gå åt sidan och ta oss sakta, sakta till nästa avfart, det fick ju bära eller brista med punkteringen å däck å fälgar! Hoppar ur och nä alla däck hela, men bilen rullade då inte framåt ens, så skjuta på i en liten uppförsbacke fick vi göra, ringa bärgare, försäkringsbolag m.m efter ca 35 min kom bärgaren och killen kollade på bilen och hittade felet..... styrstaget var paj!! Hyrbil fick fixas, taxi beställas för att komma till hyrbilen, Mc Donalds låg alldeles bredvid så en kopp kaffe blev det menas vi väntade! 2 timmar senare var vi hemma!
 Sedan hade vi en så trevlig kväll med son å sambo, go mat å sköna sängar att sova i! Fredagen åter på mässan en stund och sedan tåget hem igen! En resa att minnas!
Nya gardiner har kommit upp i köket och nytt fodral till kuddarna i soffan!
Annars händer inte så mycket här, slippar lite på ett bord, fått hjälp av J som jag delar verkstad med att fixa till ett bord med lite lister och skruvar här å där!
I morgon kanske jag kan få ett litet svar från jordägaren om jag kan dra igång det jag vill göra här på gården, så håll lite tummar för mig!
Nu ska jag ta en kopp kaffe och hälsa på hos er alla goa vänner! Kram Iréne

tisdag 15 januari 2013

Än är inte vintern över!

God morgon alla vänner!
Nej än är inte vintern över, här har det kommit ca 5-6 cm snö under natten och det blåser lite, så snön yr runt här! Lite mysigt får jag nog lov att skriva.....!

 Annat var det för en vecka sedan, då hittade jag snödroppar utefter huset, ingen snö och solsken! Snödropparna kommer alltid väldigt tidigt på detta ställe, är väl väl skyddade och så fort solen kommer fram så vill de upp!
 Även lite nypon på en bar gren hittade jag på en promenad!
 Denna tisdag spenderar jag helt själv, mannen i huset är bortrest idag, så man behöver inte tänka på tider med mat å fika, skönt ibland att få rå sig själv, vi jobbar ju väldigt mycket tillsammans, så lite egen tid behövs då å då!  Jag har en del ärenden att uträtta i Mellerud först å främst, sedan tar jag nog dagen som den kommer!!! 
I slutet av veckan är det min tur att få komma bort lite, jag åker med min svägerska till Stockholm och Trosa under tors å fredag, först ska vi gå på Formex mässan, min svägerska har en liten butik med allt möjligt, så vi ska botanisera efter nytt till henne! Ska väl själv slänga några blickar på saker å ting...... ska bli så himla kul detta! Sedan möter sonen upp oss å vi övernattar i Trosa på pensionat Sundnergården, lika trevligt det! Fredagen tillbringar vi en stund till på mässan innan vi tar tåget hem på kvällen!
Å på lördag skulle jag vist till Växsjö!!!!! men då åker jag å mannen dit, mer om den trippen kommer senare!
Inga hundspår på bilden över,( är nog rådjur) för den stora hunden är fortfarande borta, måste vara så frustrerande för ägaren men nu när snön har kommit så får de kanske upp spår!

Ha nu en fortsatt trevlig vecka alla goa vänner, kanske jag har turen att träffa någon av er i Stockholm! Kram Iréne

Etiketter: , ,

torsdag 10 januari 2013

Äntligen kom jag till skott!

Hej alla vänner!
Ja äntligen har jag hamnat här på bloggen! Var ett tag sedan... men varken lust eller tid har infunnit sig efter jul/nyår! Vet egentligen inte vad jag gjort, inte något av värde i alla fall känns det som!! Mörkt och all snö nästan borta, kallt och jag känner mig bara ruggig!
 Tagit små promenader nästan varje dag med lilla vovven, som hon uppskattar, samtidigt har jag hållit uppsikt efter en bort sprungen hund här i Melleruds trakten,  hon ska vara här runt där jag bor, men syns nästan bara på kväll/natt, det är ingen liten hund utan en sydafrikans mastiff,  50 kg å 60 cm hög! Har varit borta sedan nyårsnatten, så nu pratas det på fällor för att få tag på henne!
 Bilden här över är på våran gård fast från andra hållet, bakifrån kan man ju säga! Vi har oxå vatten runt gården, Kolungen heter sjön, marken till gården går ut i en udde i sjön, där brukar vi grilla å åka skridskor när det tillåts!
 Har "slängt" ut julen, har bara stakarna kvar men de åker nu till helgen! Granen åkte ut i dag med buller å bång när jag väntade på en kompis som skulle hämta sin häst här, kommer om 1 timme sa hon..... hmmmm 2 timmar blev det, det var då granen åkte!!!
 Så här kan det se ut när vi åkt skridskor å spelat ishocky på sjön, en välförtjänt fika smakar gott efter! Vi gjorde upp eld och grillade korv, dimman låg tätt men vad gjorde det.... vi hade kul en hel förmiddag med små grabbarna!
Så här kan man oxå ha en båt under vintern.... ska dock tillägga att det inte är våran! *ler*

Har hämtat hem några bord idag som ska slipas och målas, ska bli kul att sätta händerna i något nu efter hela jul/nyår då man har slöat och slappat! De ska ingå i mitt "projekt" om det går i lås med alla in rörda instanser!! Kommer inte till att kunna delge er något förrän tidigast i Mars, det är så när något ska göras på en arrendegård! 

Ha nu en fin kväll och helg som närmar sig! Kram Iréne

Etiketter: , ,