måndag 29 oktober 2012

Husmorsskolan!

Hej alla vänner!
Denna regniga måndag har jag tagit igen mig..... efter en intensiv helg med alla barnbarn!
Men oj vad roligt vi har haft, först hämtat Vilgot i Karlstad på fredag, sedan grejat med honom resten av fredagen, mycket ute, upp på lördag och iväg alla till Gabriels födelsedagskalas för alla hans skolkamrater, oj vilket tempo 8 åringar har! sedan drog vi iväg till Arboga med klanen barnbarn, väl där fick vi lammstek med tillbehör å några glas vin en skön avslutning på lördagen!
 Nu till något helt annat.... när man är "hemmafru" måste man ju känna till lite knep... så husmorsskolans blad är ju bra att ha!! Eller?
# Rengöra mässingsljusstaken: Blanda 1 msk vinäger, vetemjöl å 2 msk salt till en smet, fukta en trasa som du putsar med å torka av med en ren trasa!
# Rostiga bestick: Ta en halv gul lök å gnid på fläckarna!
# Dammsug besticklådan: Trä en nylonstrumpa på munstycket å dammsug!
Ja några av råden.... har jag prövat å de håller vad de lovar!
 Gjuter inte så mycket i Betong just nu men denna kruka med änglahuvudet på tycker jag så mycket om, den står på lejontassar! På så sätt kommer krukan upp från golvet å lämnar inga märken där!
Det här fatet är gjutet av ett rabarberblad och blev misslyckat egentligen.... men även misslyckade saker har sin charm! Kanten hamnade utanför plasten över sanden, som man bygger upp med därav randen som nästan blev pricken över I och sedan när jag hittade lite rostiga saker att lägga i så fick den komma in på bänken!
 
I morgon tisdag ska vi på kurs härifrån gården, jag, mannen å 2 av de anställda, vi ska gå på LEAN utbildning. Utbildningen kommer från bilindustrin från början, man ska lära sig att jobba smart, veta var alla saker är... ja det är lite si så där kurs!! Har praktiserat det på mitt förra jobb inom vården och nu har det kommit till lantbruket oxå!
 
Och på onsdag ska jag fira!! ;)
Ha en fin dag trots allt regn! Kram Iréne
 
 
 
 


Etiketter: ,

torsdag 25 oktober 2012

Rådjur, vinterförvaring och Award!

Hej alla vänner!
Under onsdagen var jag på "Smultronstället" för att fixa iordning allt, det som möte mig när jag kom var 20 rådjur! Lilla vovven blev instängd på Altanen en stund, var inte alls populärt må ni tro!
 Här har jag försökt fånga några på bild, de var överallt runt hela gården, en trevlig upplevelse inte rädda utan tittade på mig och fortsatte beta på gärdena! Till slut slapp lilla vovven ut ur altanen.... inte brydde hon sig om de som var kvar inte! Tur det annars hade jag väl fått letat hela em efter henne!!
 Har plockat in alla blommor för vinterförvaring i stora husets källare, där står de bra hela vintern och så får man bara hålla tummarna för att de blommar nästa år ;)!
 I några rabatter blommar det fortfarande av höstblommor, denna (som jag som vanligt inte vet något namn på...) är nästintill lila i färgen, mycket vacker!
 Japanska lyktor finns det gott om, fast jag rensat bort mycket av dom, ja fina där de står fast inte riktigt något jag tycker om!
 Lite nya ljusdekorationer har jag gjort, i tisdags var jag å syster yster med mor och handlade kläder till henne, då passade jag på att besöka en pysselaffär och fick köpt lite andra saker än julmotiv!
Har förärads med en Award, utav Agnetha med bloggen Snäckskalsdalen, hon hade skrivit så fint om mig blev så rörd av hennes ord, Tack Agnetha!
Meningen är ju att man ska ge vidare men jag ger er alla denna Award, Ni är alla så otroligt fina och ger så mycket tillbaka för mig, alla på ert eget lilla sätt!
 
Under helgen händer det saker.... ska hämta upp lille Vilgot i morgon i Karlstad och han ska vara hos oss under fre/lör, ja undra hur det ska gå ;)! På lördag ska vi sedan hjälpa till på Gabriels kalas för skolkamraterna, han har fyllt hela 8 år denne grabb!  Sedan åker vi upp till Arboga med alla barnbarnen och stannar till söndagen!
 
Så nu är det tyst från mig under helgen! Ha en fin helg alla goa! Kram Iréne

Etiketter: , , , , ,

måndag 22 oktober 2012

In i bloggtorkans Värld!

Hej alla vänner!
Jag har irrat in bloggtorkans Värld, vet inte vad jag ska skriva om.... händer inget spännande här hos mig, regnet har öst ner i snart 3 veckor, just nu har vi uppehåll, tog då kamran på en tur!
 Gula löv emot våran Visthusbod med klockstapeln på taket, sitter en stor klocka i den, går att ringa i den, när barna var små prövade de allt någon gång.... men kyrkan gillade det inte riktigt!!
 Även en kal gren med få löv på emot vårat skifferhus är faktiskt riktigt fint!  Mellan regnskurarna rensar jag ur alla krukor, har gjort iordning växthuset för vintern, torkar blöta täcken till hästarna, känns som livet går på halvfart just nu!
 Lite schablonmålning på ett bord!
 Och på en stol, finns 2 stolar som ser lika ut med schablonmålning på, de ska till Pensionatet i Trosa! Bilderna är tagna i min verkstad... så titta inte för noga på allt runt!;)  Ska hämta en grupp med stolar å ett bord hos Vassvikens loppis å antikt under veckan, fast de behövs inte göras något åt!
Köpte en lampa för ett tag sedan, nu har den kommit på plats, behövde lite hjälp av mannen i huset... men nu funkar allt elektriskt, tur man har en händig man så alla blåa, gröna å bruna kablar kommer på plats... för det är "grekiska" för mig, var nog inte närvarande på de lektionerna i skolan.. eller så intresserade det mig inte, lutar nog åt det sista!! *ler*
 
Under helgen har vi haft "Melleruds mässan" här i Just det Mellerud, en mässa i Rådahallen med utställare från kommunen, affärer, företag, föreningar. Välbesökt har det varit enligt kommunens sida på FB! 30% av kommunens invånare har trängts där under lör-sön, vi gjorde en tur dit på sön, roligast var att träffa flera bekanta som man inte sett på länge!
 
Fy sjuttan vad negativ jag låter!! Jaja får vi bara en fin vecka så höjer nog humöret sig ;)!
 
Tack för synpunkter om ängelns vara eller inte vara på spegeln, jag tycker själv att den ska ju bort men nu får killarna ge sitt svar först! Tror den är klistrad på spegel, så det är väl till att skrapa å slippa om de vill ha bort den!
 
Ha nu en fin vecka alla goa! Kram Iréne

Etiketter: , , ,

tisdag 16 oktober 2012

Spegel, spegel på väggen där.....

Hej alla vänner!
Vädret skriver jag inte något om.....! Hihi så därför känns det som inget händer, man grejar inne eller i verkstaden och humöret är ju inte på topp precis!
 Köpte en spegel för ett tag sedan, den ska till Pensionatet i Trosa så småningom! Bilden som sitter på den föreställer ett par änglar, tänkte ta bort men ångrade mig, fast nu vet då sjutton om jag inte skulle ha gjort det!?
 Så här ser den ut nu med målade schabloner!
 Det är Kinesikska fjärilar målade! Bilden stör mig lite, faktiskt! Eller vad tycker ni?
Längst ner en bård målad, var riktigt roligt det här med schabloner, får nog bli fler av det!
 
Ska nu åka till min fd arbetskamrat B och hämta en "dutt" till att måla mindre saker av schabloner å där det är lite trångt!
 
Har i uppdrag av son å sambo att fixa speglar till Pensionatet. hihi då går jag in för det med liv å lust, står några till här hemma men de behövs inte göras något åt, budar på Tradera, å målar en annan i verkstaden!
 
Ha en fortsatt fin vecka! Kram Iréne

Etiketter: ,

söndag 14 oktober 2012

1 åring!

Hej alla vänner!
Jaha så börjar regnet igen.... fast nu har vi tröskat klart å alla halmbalar är inne! Skönt!
Så på lördag tog vi lite ledigt och for till Arboga på en tur! För denne.....
 ... lille mannen fyller 1 år! Hmmm nu är vi där igen... vart tog det året vägen, tro! Fast det är ju skönt att veta att VI blir ju inte äldre....;) eller hur? *ler*
 Goda tårtor i alla valörer! Tur att bageri finns!
 Här har Vilgot blåst ut ljuset med hjälp av pappa, fast röken var roligast! Å det var presenter, stora som små, bilar, grävskopa, djur,sandlåda och kläder!
Nu till något helt annat... jag har en förmåga att handla först å tänka till sen! Som det här med Tradera, har köpt lite tyg därifrån, brukar bli billigt men jag läser aldrig eller nästan aldrig hur stora bitarna är, ser ett tyg, lägger ett bud och får det.... hem kommer en liten, liten bit som det med huset på här ovan, tyckte huset påminde om vårat hus, det var en halv gästhandduk som kom på posten hihi! Men med lite trix hit å dit så blev det en kudde!
 
Ha nu en skön dag! Kram Iréne

Etiketter: , ,

onsdag 10 oktober 2012

Tjugo över sex.... pip!

Hej alla vänner!
Nyss hemkommen från en snabbutryckning till Karlskoga under dagen! Ja som började tjugo över sex i morse, då denne lille goding ringde..... nä nu tog jag allt i ;) men hans mamma gjorde det...
 ...och undrade om jag kan komma till Karlskoga 10.30, de skulle dit å besikta en häst som vi sålt och någon behövde ju vara med Vilgot under tiden! Så hej å hå, ut i stallet släppa hästar... in å byta om å köra iväg, vägarbeten både här å där, omvägar i Värmländska skogar, lastbilar till förb.... men 10.45 var jag framme! Besiktningen gick bra så på fredag åker en av 3 åringa till nytt hem!
 Därefter var vi mycket hungriga, men att hitta något ställe med stor parkering då Emma har lastbil är inte det lättaste men tillslut så fick vi mat! Den lilla familjen har varit i Tunisen i en vecka, skulle komma hem i lördags, besteg svensk mark på måndag kväll, flygplan sönder men allt hade gått bra! Fick detta fina fat i keramik av dom, kanske använda till pepparkakor, ost å glögg framöver!
 När jag nu ändå for förbi Karlstad så fick det väl bli Ikea en stund.... var inte direkt trögt att svänga av!!!! Fick tag i Rutiga Rutan som ska omvandlas till dynor till köksstolarna! + en hel påse med ljus!
Den här gruppen fixade jag till en av tjejerna i stallet som fyllde 20 år måndags! Lite betong å lite blommor!
 
Fast jag bara har haft en helt underbar dag, inget gjort så är jag trött!! Blir nog en bok å "bonde söker fru"! Kram Iréne

Etiketter: , , , ,

söndag 7 oktober 2012

Nytt påhit!

Hej alla vänner!
Vilken kanonhelg i väderlek vi haft här i Dalsland! Lördagen tog vi ett tag i trädgården och i dag söndag tröskar vi! Tror att jag nu har klippt gräsmattorna för sista gången denna säsong, härligt i så fall!
 Ja sedan har jag hittat på nya saker att göra!!! Man måste ju förnya sig....! Har dekorerat på ljus, var såååå roligt!
 Stora blockljus med olika motiv, tror jag skulle hållt på länge om inte ljusen hade tagit slut och dekorationerna *ler*
 Adventsljus till staken, ska stå i mina gjutna alster! Får nog ta mig en tur till Ikea och inhandla ljus, lite dyrt att köpa här i affärerna! Svårt att få tag på dekorationer bara, endast Panduro och inte mycket att välja på!!
Var tvungen att ta ett kort på våran katt Birger, här satt han i 3?? timmar och kollade in i trädet, han såg varken mig eller lilla vovven, fanns inget där heller, jag kollade för jag trodde väl att det fanns en liten mus...men icke!
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag! Kram Iréne

Etiketter: , ,

torsdag 4 oktober 2012

En underbar känsla!

Hej alla vänner!
En underbar känsla sprids i mig när jag öppnar dörren på övervåningen och tittar ner i källartrappen! Det är städat!!
 
 Ser ni kassaskåpet i väggen till höger i bild.... det är stort å inget fanns i det när jag till slut fick upp det! Något hade det väl kunnat ligga där;)!
 Så här såg det ut i ett av rummen i källaren när jag gick ann i det, vad jag/vi har kastat, tre skopor med olika saker körda till tippen eller eldats blev det!
 Förstår ni min känsla nu när det ser ut så här! Behöver inte sparka mig fram för saker på golvet längre, allt står på hyllor!
 Just nu har jag för många projekt på gång eller i huvudet, vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på! Gjuter tomtar och fixar till dom, riktigt söta blir dom! Har några speglar som ska målas och göras schabloner på, nytt med schabloner för mig men ska bli kul att bita i!
Fast idag ska jag greja med sakerna över, behövs ljus till det, oxå ny grej för mig att dekorera ljus inför julen och till mina saker i betong!
 
Fast just nu dricker jag en kopp kaffe och önskar er en fin dag! Kram Iréne

Etiketter: , ,

måndag 1 oktober 2012

Skogsutflygt!

Hej alla vänner!
Nu tröttnar även jag.... på detta regnande! Här hos oss står en del av skörden kvar ute, mjölkpriset bara går nedåt.... gräsmattan växer och jag vill nog bara krypa ner under en filt!!
 Men man får ta nya tag, så vi firade en 8 åring här under helgen, egenhändigt bakade cup cakes av 8 åringen själv bjöds det på!
 Därefter drog vi till skogs! Till vårat "Smultronställe" hör lite skog som varit dåligt skött, så nu håller vi på att avverka och mannen i huset tog oss med ut på en promenad... i 2 timmar!
 Här lite rast!
 Mycket såg vi under promenaden, här en riktig fuling till svamp, dock fanns det de som tyckt om att smaka på den ändå!
 Smultron i september som inte var riktigt mogna än!
 Kom till var badvik och killarna skulle ut i vattnet....
 ... å då kan det gå så här! Fast Elias bedyrade att han ville då bada så det gjorde inget om strumporna blev våta!!
 På vår promenad träffade vi på Bäverns verk i naturen, de djuren är alltså inte dåliga på att fälla träd, flera låg i vattnet och många såg ut som det ovanför! Vi såg dock inte till själva Herr Bäver, men en annan kväll när vi satt på altanen så kom han simmande!
Däremot träffade vi på Näsölens eget "storsjöodjur"... ja ni ser väl hur det kommer simmande rakt emot oss!?
 
Ja så var denna helg till ända, ny vecka å ny månad..... å regnet öser ner!
 
Ska nu åka till min Mor och syster yster kommer oxå på en sväng dit, kul att träffas lite på tu man hand med Mor!
 
Ha det så fint ni kan under veckan! Kram Iréne

Etiketter: , , , ,