torsdag 31 maj 2012

Midsommar...... & mera Betong!

Hej alla vänner!
Förstår inte riktigt vart tiden tar vägen!! Aldrig kommer man till ro på kvällen, alltid något för mig, vi konstaterade jag å mannen i huset att vi nog är lite arbetsnarkomaner *ler* eller så har vi för mycket runt oss.....
 Men i alla fall, så när vi köpte "Smultronstället" så bestämmde vi oss för att ha en midsommarfest och försöka få det till en tradition, så nu är vi inne på tredje året och inbjudningen är på väg ut! Tre av fyra barn med familjer är hemma å de tycker det är så roligt att få träffa bekanta och nära å kära!
 Ja sedan håller jag på med min lilla Bod, det börjar arta sig en del! Inte är den stor men naggande god ändå!
 Hyllan har fyllts på å mera gjuter jag!
 Skylten utanför har hängts upp och "Smultron & Betong" har gått med i FB!
 Betongkrukan fyllt med blommor å står utanför! Officiellt börjar jag den 16/6 med att stå på torget i Mellerud, de har loppis där då men jag fick komma oxå!
När vi var hos Violan så pratade vi mycket om syrener, hon hade ju enorma häckar med dessa fina underbara blommor men nu bjuder jag på en vit syren till er alla! Vi har ett litet träd som i många år fört en tynande tillvaro men nu sjuttsingen har de kommit igång!

Japp lite vad jag sysslar med under dagarna som bara går alldeles för fort!

Ha en fin dag/kväll/ å resten av veckan alla härliga bloggersker!

Kram Iréne

Etiketter: , ,

måndag 28 maj 2012

Smultron & Betong!


Hej alla vänner!
Med ett stort leende återvände jag hem till Dalsland från en så underbar bloggträff hos Viola, alla härliga bloggersker jag träffade å lärde känna, nu finns ett ansikte bakom några bloggar! 
 Här intog vi en härlig lunch på lördagen, precis vid vattnet! Då kändes det väldigt långt bort....
 .....till den här boden på Smultronstället, där jag har tillbringat dagen! Så här såg det ut innan jag åkte på träffen!
 Å så här ser det ut efter min dag där ute, hyllor börjas fyllas på å så rotar jag runt i den gammla ladugården efter saker....
 ..... och fann lite smått å gott! Slitna, rostiga verktyg, kjedjor, spiker, muttrar!
 Här har jag dekorerat ett gjutet rabarberblad med lite rost!
Lite nya blommor i några av krukorna blev det oxå!

Håller även på med att göra några skyltar att sätta upp vid vägen så småningom!
Nu ska jag kolla runt lite hos er alla, leta upp nya bloggar men först ska mina hästar få sig lite mat!
Ha fina dagar och Kram alla!  Iréne

Etiketter: , , , ,

torsdag 24 maj 2012

En liten minimini ledighet!

Hej alla vänner!
Jodå en ynka liten miniledighet blev det allt! Åkte på måndag eftermiddag till Arboga och på tisdag tog mannen tåget därifrån till Stockholm å möte. Jag, Emma å Vilgot åkte bilen senare på förmiddagen till son å sambo!
 Här är Vilgot och Margit (fransk bulldog), de två blev verkligen vänner, allt fick Vilgot göra med henne!
 Precis som att hon förstog att här är man försiktig å han får göra det mesta med mig!
 Här är min man i huset, Emma å Johan, en liten stund av samhörighet, i en så mysig trädgård och inte att glömma bort huset som sonen å sambo bor i, de har verkligen gjort underverk med allt där!
 Här står min måg Niklas å försöker få det något så när rakt..... de har lagt ny panel på ett litet hus, vem som målat??!! Jodå jag erbjöd mig så nu är det grundmålat i alla fall! Eftermiddagen å kvällen avslutades med grillmiddag ute i ett strålande väder! Å så åkte vi tillbaka till Arboga, la oss å körde hem på onsdag morgon!
 Har hunnit med att gjuta några större krukor oxå, ska idag lasta en del av alla sakerna i bilen å köra ut till min lilla bod och fixa lite där!
Även tomatplantorna har kommit i större hinkar å trivs alldeles utmärkt i växthuset!

I morgon fredag ska jag hämta de två andra barnbarnen som ska sova över här hos mormor, ska även inhandla lite blommor å sätta i krukor!

Hihi sedan får jag ladda för helgen med bloggträffen, ska bli så kul att få träffa några av er alla hos Viola!

Nix nu ska jag fixa lunch och senare under kvällen hälsa på er i era bloggar!

Ha en toppen helg! Kram Iréne

Etiketter: , , , ,

söndag 20 maj 2012

Koutsläpp!

Hej alla vänner!
Denna helgen har vi haft så fint väder, sol och ganska varmt!
På lördag släppte vi våra ca 200 kor, fast att de går lösa dygnet å året runt i ladugården så är det något annat när man får komma ut på bete!
 Full fart gäller!
 Gärna några hopp å studs!
 Fast det finns de som undrar - ska jag?
 Ok jag går väl ut en sväng!
 Är så mysigt å fint när alla korna är ute, då är det vår här hos oss!

Wow gräs å maskroser att äta! och ni som undrar.... ja korna har namn..... på pappret, men de kallas för ett nr som sitter i deras öra, den gula brickan ( ni ser den nog i vänster öra)!

Ja sedan har vi hållt på med min lilla bod, oljat ett altandäck och ska nu idag olja det andra och sätta upp resten av hyllorna i boden!

Vad tror ni om detta på en skylt:
"Smultron & Betong"
lite loppis & mycket betong!

Ev kommer jag att ta lite ledigt från bloggen några dagar, ska om vädret tillåter (blir det fint så är det vårbruk å då stannar vi hemma) åka till son å måg i Stockholm + dotter å måg och lille Vilgot i Arboga å hälsa på! Så antingen hör ni av mig ganska snart då är jag hemma eller så i slutet av veckan då jag kommit hem!
Sedan under helgen bär det av till Vikbolandet på bloggträff, ska bli så himla kul att få träffa några av er!

Ha det gott alla! Kram Iréne



Etiketter:

fredag 18 maj 2012

Stora städardagen!

Hej alla vänner!
Antingen regnar det eller så lyser solen å det är storm! Är faktiskt trött på detta väder nu, tappar lite av energin....!
 Men jag/vi drog i gång med stora städardagen under torsdagen på "Smultronstället", jag städade det sista rummet i vårat hus, hängde ut allt å fick iordning övervåningen!
 La en sista hand i uthyrningsstugan, nu är det mannens tur med lite el som ska dras! Har att olja in altanens golv, men vem kan det mellan regnskurarna.....!
 Vi körde "skit" och grenar å tände på, nu rensa vi riktigt ordentligt... ni vet man hittar en sak, tänker att den kan man nog ha till något...nej den bara står där, så nu rök det bäddsoffor, sängar, trasiga stolar, äckliga madrasser från medeltiden ( kändes så), sakerna fanns ju med när vi köpte stället, fast något bord har jag sparat *ler*!
 Min lilla bod är urstädad, har dammsugit och ska nu idag påbörja skurning, pratade om att måla allt vit men det får stå över denna sommar, får ju se om det blir någon fart på mitt projekt först! jaja mycket återstår men jag jobbar på!

En liten liljekonvalj hittade jag i strandkanten av våran sjö, inte mycket till blomma men de kommer nog igång bara värmen vill infinna sig!

Nix nu ska jag fixa lunch å sedan drar jag iväg å städar! Ha en fin helg alla!

Kram Iréne

Etiketter: ,

tisdag 15 maj 2012

Smultron och Betong!

Hej alla bloggvänner!
Tusen tack för alla positiva svar om att öppna en liten bod med mina betongsaker! Såååå snart kommer jag till att ha "Smultron å betong" igång! Jag prövar denna sommar i och med att jag är ledig, så behöver man ju inte stressa fram något!
 Å eftersom regnet bara öser när här så har jag hållit på å gjutit en del! Rabarberblad är så bra att gjuta med, detta på bilden är "jättestort" mannen fick hjälpa till att vända det!
 Tavlor är kul att göra å trycka av motiv på! Här finns knappar, sönderslagen tallrik å glaskulor!
 Här står min lille speleman, han ska jag behålla själv!
 Här är lite mera krukor å blader!  Har gjutit fast de gröna å gula innerkrukorna i en stor betongkruka!

Ytterligare ett rabarberblad, nu lite mindre!

För några dagar sedan fanns ett reportage i våran dagstidning om 2 st kvinnor som kallar sig "betonggrannar", de har en hemsida å vilka vackra saker de gör, kolla gärna den sidan! (googla på betonggrannar).

Varit på Panduro och köpt mosaikplattor, så nu ska det bli mönster i betongen, hmhm inhandlade väldigt mkt mera saker kan jag tillägga ;)!

Här fullständigt öser regnet ner emellanåt, stormar å är kallt! Va är det för vår vi har? Här är inte ens vårbruket klart, nu får man inte lite ledigt mellan vårbruk å ensilagkörden, så när värmen kommer går allt i ett!

Ha en fin dag alla och än en gång Tack för alla positiva svar till mig!

Kram Iréne

Etiketter:

onsdag 9 maj 2012

Tankar om ett förråd!!! Hjälp!

Hej alla vänner!
Regn å kallt och allt går sin gilla gång, inget nytt här inte *ler*!
Jag använder snabeldraken ibland.... eller minst 1 ggr per dag!
 Jag syr lite gardiner och lite annat oxå!
 Gjuter lite i betong!
 Och funderar på vad detta förråd kan användas till...... jag å mannen har inte riktigt samma uppfattning ;) jag vill göra om det till en liten bod å sälja mina betongsaker, där är vi överrens! men mannen tror att det ligger för långt bort på "Smultronstället"! Ja vi har ca 4 km ut till stora vägen, alltså jag ser allt framför mig, förrådet med hyllor, betongsaker uppsatta å skylt vid stora vägen..... på samma väg ligger det 2 loppisar oxå, kanske skulle försöka prata oss samman å annordna en "runda" å annonsera!
 Ja vad tror ni? Hos mig är tankarna många!

Får ta mig en kopp kaffe ur bästa muggen å fundera på allt!

Vore kul med era åsikter, så ge mig lite feedback å era tankar!

Ha en skön dag alla! Å kom med åsikter! Kram Iréne

Etiketter: , ,

måndag 7 maj 2012

Mormor hela helgen!

Hej alla vänner!
Denne lille kille har jag "dejtat" hela helgen! Så charmig och absolut inga problem att vara på tävling i tre dagar!
 Vi har haft regn, storm, kallt och sol! Tur att de har en hästlastbil som man kan vara i när vädret inte är som de ska! hade nog trängt bort hur det är på en hästtävling..... denna väntan, å jag som har tillbringat ibland helg efter helg på sådana tävlingar men sist jag var på tävling är ca 2 år sedan!
 De flesta bommarna låg kvar, här är det Dior som hoppar han nollade alla sina rundor!
 Å här är det Milana T som i sin debut på 130 placerade sig som åtta! "Millan"  hade oxå bra resultat för övrigt, det rullade någon bom i 120 för henne!
Ja nu ser jag fram emot tävling i Karlstad, då jag ska aggera mormor igen!
 Här hemma hade J lagt i bryggan, å vad härligt att sitta där ute å kolla vattnet! Nu längtar man riktigt efter varmt väder!

En måndag efter man varit bortrest, då händer det inte mycket för mig ;) då blir det återhämtning hihi! Så affären har fått ett besök, ganska tomt i kyl/frys, släppt hästar på nytt bete, varit en liten stund på "smultronstället" där återhämtar man sig! Å så har frysskåpet pajat...... tur man har en frysbox och tur att jag upptäckte det i tid, inget hade tinat!

Nu ska jag kolla vad ni har haft för er under helgen! Alltid lika roligt att besöka er å läsa vad ni gör!

Ha en fin måndagkväll! Kram Iréne

Etiketter: , , , ,

onsdag 2 maj 2012

Arbetsledare för en dag!!

Hej alla vänner!
Oj vilket underbart väder vi har! T.o.m jag fick på mig linne å shorts under dagen *ler*! Alla halvdöa blommor finns nu i växthuset, alltid lika varje år.... funderar varje gång på att låta bli att så fröer..... men så köper jag å allt går åt pippan som vanligt, ja ja de som tar sig brukar bli bra!
  Under 1 maj satte jag kära Mor och mannen i huset i arbete, riktigt roligt att vara "arbetsledare" å styra å ställa med andra ;);)! Här har Mor fått fram alla övervintrade blommor ( det klarade jag av, att vattna lite smått) alltid något!!
 Och här står de nu på altanen en del av dom!
 Här är rabatten utanför vår stuga, det har varit många turer runt den! Ta bort - lägga plattor - göra iordning!! Men till slut bestämmde jag mig för att behålla den, så här har mannen i huset fått i uppdrag att sätta stenar runt den!
 Lite skillnad blev det allt! Köpte Lavendel och förgätmigej att sätta där, nu ska man då hålla ogräset borta.... ja vi får se hur det går med det!!!

Så fina alla björkar börja bli nu, små musöron och alldeles skira i färgen! Vitsipporna har kommit igång igen här hos oss, nu blommar de som bara den, ett vit hav under björkarna är det!


Tog en tur till "Smultronstället" under dagen, satte mig i korgstolen på altanen å bara njöt, tyst och stilla, lite fåglar som sjöng och sjön låg helt spegelblankt!

Tack för alla goa kommentarer jag får om min betong gjutning, det är något som jag verkligen fastnat för, bara fantasin sätter stopp!

Nu blir jag borta några dagar, ska förena nytta med nöje, ska åka till lille Vilgot och passa honom, hans mamma ska tävla i hästhoppning i Kumla, så jag passar å ser på tävling!

Ha en fin fortsatt vecka och helg! Kram Iréne

Etiketter: , ,