måndag 28 november 2011

Hitta felet och Advent!

Hej alla bloggvänner!
Hux flux fixade jag till en liten tävling!! På sista bilden, på vårat hus upptäckte jag ett litet fel när jag la in det här på bloggen! Så den av er som hittar felet och kommenterar det först, skickar jag en liten förtidig julklapp! Så alla leta och kolla noga på bilden!
 Ja så har första Advent varit, regn, blåst och lite sol hos oss! Minns med fasa denna helgen för ett år sedan, då jag hade tillbringat lördagen på Globen och hästtävlingar med Emma och skulle ta mig från Arboga och hem på söndag! Det var en resa vill jag lova, att jag kom hem, fast det gjorde jag inte riktigt själv, i Åmål körde jag av 45:an och ringde mannen och sa "kör inte en meter till" då hade jag isbark på vindrutan, såg bara i en liten remsa på mitten! Så mannen fick snällt komma till min undsättning!
 Har tillbringat helgen på jobbet men hann med stakar och ljus på fredagen, innan jag körde till Vargön för att passa de små hjärtegrynen en stund på kvällen!
 När man sätter upp adventsstakarna så får man ju plocka bort de andra lamporna, men denna lampa fick en ny plats, beroende på att jag köpt en så härlig rödrutig lampskärm till den, så hade inte hjärta att ställa bort den!
Så här ser huset ut med alla stakarna! Ja då var det "Vad är fel"!!  Kan säga så mycket att det finns stakar i alla fönster utom det ovanför dörren, så det är det inte *ler*! Lycka till att leta!
I morgon ska jag ha stora gjutardagen, julklappar ska det bli!
Kram Iréne

Etiketter:

torsdag 24 november 2011

Är det nu man ska gripas av lite lätt panik......!

Hej alla bloggvänner!
En månad kvar till julafton.... är det då paniken kommer smygande? Har inte bakat några lussekatter, inte köpt några julklappar! Men julgardinerna i köket är uppe, adventsljusstakarna på "G" och tomten hittade jag i riset i den gjutna krukan på trappen, även om han försöker klättra upp så har han ju en månad på sig!
 Några hyacinter har kommit på plats och några fina tomtar finns uppe redan! Nä ingen panik, lussekatter går att köpa och julklapparna kommer lite då å då, när något dyker upp som passar!
 "Nya" lilla rummet är nästan klart med möbler å andra saker!
 Detta hörnskåp har min morfar Tage gjort en gång till mig, han hade sin lilla snickarbod som han trivdes bäst i!
 Lampan vann jag på Tradera, skulle bara ha den, förstog att den skulle passa så bra i rummet!
 Skåpet var illrött när jag köpte det men är nu målat i antikvit, även den söta hyllan på väggen. Mitt rabarberblad i betong fick en plats till slut på höger sida om hyllan!
 Det söta slagbordet har jag slipat å slipat och tillslut var jag nöjd, vet inte hur mycket färg det var på det, tur man har en slipmaskin!
Köpte två söta kuddar för att ha på kökssoffan, som då drog med sig att jag fick sy ett nytt överdrag, det andra var rött å svart rutigt, kändes inte helt rätt! 

Här har solen försökt sig på att komma fram en stund, men nu är det mulet å grått igen! Jag skulle vilja ha lite snö å frost faktiskt, hästarna hagar är inte som de ska, bara lera och geggit! Och snön lyser ju upp en del nu när mörkret kommer tidigt!
Nix nu ska jag ta itu med alla stakar, känns som ett evighetsjobb, så eftermiddagen är räddad!!
Kram Iréne

Etiketter:

fredag 18 november 2011

Kvalitetstid med lille Vilgot!

Hej alla bloggvänner!
Ja nu är man tillbaka hemma igen efter några dagar i Arboga hos lille Vilgot och hans föräldrar. Oj vad de ändrar sig på 1 månad!!
 Jag körde upp på tisdag, på denna rastplats efter Karlskoga gjorde jag och Ztella ett stopp, solen lyste så fint över den lilla sjön! Jag tog en kopp kaffe och Ztella fick lukta på allt gott!
 På Granön fick jag åter hålla lille Vilgot, hihi här ser han väldigt mät ut och ögonen blir små, antingen av blixten eller tröttheten som nog gjorde sig påminnd! Tänk att han redan är en personlighet, så liten man än är!
 Vi tog oss några promenader, medans mamma Emma grejade med hästarna! Så gott att sova ute och gärna i stallet, där han kan sova i flera timmar!
 Här står min trio i hästar, det är  La Lavendel E, Cortina E och Courage E, döpta efter bilar och blommor! Lavendel och Curre är 2 år och Cortina 3 år.
 Lite nytta gjorde jag allt..... sydde detta fodral i tyg av vaxduk, de har hundar som gärna ligger på soffan och vanligt tyg funkar inte , så vi köpte vaxduk och sydde, bara att torka av. Men det var inte helt enkelt att sy, ska jag säga, men det blev helt Ok i slutändan!
Sydde gardiner till hallen, vilket brydderi vi hade med gardinstängerna till ett vinkelfönster ;) inte det lättaste att få till ordentligt, fick kapa av och mäta om igen, ja många goa skratt fick vi, ett tag hade vi tre karlar som stog och tittade på oss, de väntade nog bara på att alla våra mätningar skulle bli fel.....;) men tji fick de!
Morfar var oxå med, han såg till att hästlastbilen kom in under tak, då den inte ska användas så mycket denna vinter, lite pyssel med en stor lastbil att få plats både på höjd och bredd!
Nu har jag en stor gosig katt som trampar runt på tagentbordet och tycker jag ska ägna mig åt honom!
I morgon ska jag på middag och sedan se på Joe Labero, hoppas jag inte försvinner i något trick utan kan återkomma till bloggen!!!!
Ha en fin helg alla goa vänner och ni tre, ni vet vem, hoppas era paket har kommit och att allt var som det skulle!  Och tak för kommentarer om mitt hus, ja det är nog orginellt men har man bott i 30 år där så tänker man inte direkt på husets utsida!!   Kram Iréne

Etiketter:

onsdag 9 november 2011

Det "nya" lilla rummet!

Hej alla bloggvänner!
En liten grå å trist onsdag i Dalsland, lite dimma över kroppefjäll! Hästarna försöker beta av det sista gula gräset i hagarna, tycker mer om höt som läggs ut till dom!  Jag gör ingenting.....;)!
 Jo jag har fixat stallet, druckit kaffe och pratat med mannen, men nu känns det trögt att komma igång!  Men håll tillgodo med lite före och efterbilder på lilla "nya" rummet!
 Samma vägg!
 Här från andra sidan!
 Och så ser det ut nu!  Tapeten heter Vallmo, kommer inte ihåg från vem!
Här är från ytterligare en annan sida av rummet, håller på att fixa det sista, men ibland måste man göra en sak och sedan se om det passar där, så jag har en hylla som ska upp och ett litet hörnskåp, de vänder å vrider jag på i rummet, ska de sitta där eller där.... På det lilla vita pelarbordet några bilder upp, ska det stå en fin bordslampa som jag vann på Tradera, mannen håller på att fixa ny elektrisitet  till den. Det söta slagbordet har en egen storry, det kommer senare med bilder!
Nix måste hitta lite inspiration och sätta igång, sätta på Rix FM på radion så jag får lite musik i huset det kanske hjälper.....;) Kram Iréne

Etiketter: ,

måndag 7 november 2011

Glädje och vemod!

Hej alla bloggvänner!
Ja så har allahelgonahelgen sprungit förbi! För mig innebar den både glädje å vemod! Jag börjar med glädjen....
 ...... vi firade en 60 åring under lördagen, vår vän KE blev totalt grundlurad, han kom till en fest han nog aldrig hade drömt om, ca 60 personer med glaset i hand å ja må han leva när han klev in genom dörren, så härligt att se hans min, må ni tro! Ovanför fick han visa att färdigheterna satt kvar från unga tider, då han körde rally!
 Nu är hans passion veterantraktorer, så tårtan var ju utformad till en traktor! KE och hans fru K har vi tillbringat många sommrar tillsammans med, vi packade bil, husvagn å fyra ungar var och drog iväg, mycket roligt har vi upplevt under de gångerna, glömt tältpinnar till förtältet, men det löstet med pinnar till ett förtält fast det var två uppsätta, vi hade ett riktigt stort allrum mellan vagnarna!!! Mätt bilar, då hade vi var sina vanbilar, så de skulle gå på färjan till Åland, utan att få betala för lastbil!
 Glädje är ju även denna ros som blommar i november, men den kan även vara vemod, då vi nu under helgen har tänkt extra på våra kära som inte finns bland oss längre, tänt ljus på graven och hoppas att Far nu har det bra!  En tanke till min fina svärmor Karin som gick bort alldeles för tidigt, tänk om hon hade fått se sina barnbarn å barnbarnsbarn, hon som alltid månade om alla!
 Men nu tror ni väl att jag blivit lite senil å fått med en sommarbild....... men vemodet finns i bilden under!
Exakt samma träd och utsikt mot Kroppefjäll, ja så här är verkligheten nu..... ett kalt träd, mitt lilla körsbärsträd står å spretar med gråa grenar! Min summering av glädje å vemod denna helg!
Har precis kommit tillbaka hem från brandövning på jobbet, så nu ska det införskafas nya brandvarnare här hemma!!!
Nästa inlägg kommer att bli mitt nya tapetserade rum!
Ha en fin kväll alla goa vänner där ute i Sverige! Kram Iréne

Etiketter: ,