söndag 30 oktober 2011

Barnbarns helg!

Hej alla bloggvänner!
Ja så har ytterligare en helg gått, vad fort det går?! Denna helgen har vi haft Gabriel och Elias här!
Då är det fullt ös vill jag lova! Här håller de på att bygga ihop någon manick, en robot av något slag! Elias vänder blad å Gabbe bygger!!! Vi har även med deras hjälp fått in utemöbler och stora krukor, så nu kan vi ta emot vintern!

 Gabbe har ett programm på datorn som heter "Rut och Knut", där man lär sig bokstäver å siffror, läsa och räkna, detta har hjälp Gabbe jättemycke, han var inte så intresserad att göra detta i skolan från början men nu går allt som en dans!
 Även ett litet kalas har vi hunnit med, mormor fyller snart år, så vi passade på under helgen!! Den söta muggen fick jag av killarna! Sedan blev jag bjuden till något trevlig i Göteborg av barnen, så den 20 november ska vi till något som heter http://www.bemycupcake.se/ vi ska lära oss att göra cupcakes dekorationer! Ser jag så fram emot!
 Morfar i huset är en hejare på att steka pannkakor i två pannor, så på lördagskvällen åt vi pannkakor, efter killarnas önskemål! Ja denna helgen har varit vikt åt bara roligheter!
Nu är det tyst å stilla i huset, nästan för tyst!
 Något helt annat, jag brukar kolla Tradera ibland och bjuder lite då å då, ibland så vinner jag, å denna söta lilla pall fick jag för nästa noll å ingenting! Helt i min smak var den när den kom på posten!
Även denna större pall vann jag, lite mera i pengar men helt värd det! Nu har jag två saker som går ut i kväll, så får inte missa och se om jag blir vid något!!
I morgon ny vecka, vi närmar oss advent med stora steg tycker jag, alltid lika roligt att få sätta upp alla saker som ger ljus i mörkret!  Denna vecka så kommer Linda på torsdag å vi ska tapetsera lilla rummet också något jag ser fram emot!
Ha nu en fin vecka alla goa vänner! Kram Iréne


måndag 24 oktober 2011

Stockholms helgen!

Hej alla bloggvänner!
Så är man tillbaka till verkligheten, sitt vanliga the, torra mackor, vanliga rutiner, jobbet!!
 Ifrån att ha haft privat hotell, i detta underbara hus i Enskede, bra mat och trevligt sällskap av son med sambo!
 Fredag kväll avnjöt vi en helt underbar middag på Sjöpaviljongen, där sonen är restaurangchef, två förrätter, pepparrotscheescake och en med gös och huvudrätten med hjort! Många goa viner, sonen är liksom väldigt bra på detta med viner!
 Klockan 23.30 på natten äntrade vi badtunnan vid privathotellet med ett glas vin, det regnade lite men vad gör det när man sitter i 38 gradigt vatten och bara njuter! Vi intog sängen vid 01.30, hihi lite sent för oss som brukar lägga oss vid 22 tiden men i goda vänners lag går allt att göra!
Lördagen botaniserade vi runt på systembolaget, fick med oss flera goa viner hem! Tack älskade son!
 På lördag kväll hade vi bord på Wärdshuset Ulla Winblad med de andra trevliga i gänget som vi åkte tillsammans med! Nu åt vi fisk i alla de valörer! Många skratt och trevlig samvaro med goa vänner innan Cirkus intog!
Oj vilken show vi fick uppleva med artisten Lena PH, kan varmt rekommenderas! Lena höll igång i nästan 2 timmar utan uppehåll! Har hon kondis, tro? Ja vilken kväll!
Privat taxin hämtade oss till en fortsatt kväll på altanen i Enskede med ett glas vin, ja klockan blev nog efter 24 denna kväll oxå!! Så bussresan hem på söndagen, ja då sov vi nog mest *ler*!
Tack till svägerskan som ringde å frågade om vi ville åka med, till alla trevliga vänner i deras gäng, till son med sambo för en såååå trevlig Weekend!
Nu ska jag gå an i de två rabatterna som är kvar på "Smultronstället"! Jobb i fyra timmar i kväll, lagom start! Kram Iréne

Etiketter:

torsdag 20 oktober 2011

Vilgot och Margit!!!

Hej alla bloggvänner!
Ett litet kort inlägg idag, har en del att fixa med! Men först så har vi lille Vilgot som vi hälsade på för första gången under onsdagen! helt underbar som väl alla morföräldrar tycker om sina barnbarn!
 Lille Vilgot är så lik sin pappa Tobbe!
 Ska väl inte direkt säga att han äter å sover, fast det ser ut så på bilderna, han vill gärna vara med. Ja tänk att detta lilla pyret ska växa upp å bli stor, så Emma å Tobbe läser ni detta .... så ta till vara tiden, han är snart stor!
Vi fick oxå träffa Margit i går, Fransk Bulldog i egen hög person! Sonen Johan och hans sambo Niklas hund, 12 veckor å så charmig! Margit å Ztella lekte, på hemresan hörde vi inget från lilla Ztella, hon stensov!
I morgon åker vi till Stockholm, hastigt å lustigt, kan man säga! Min svägerska ringde å frågade om vi ville åka med dom och  deras kompisar upp å se Lena PH, hade blivit ett återbud, vi nappade, så tidigt till morgon äntrar vi bussen upp till Stockholm! Vi bor hos sonen under helgen, de har ju hus och trevligt att umgås med dom! Lördag kväll så ska vi vara på Cirkus å se Lena PH, showen ska var väldigt bra sägs det!
Så nu ska jag packa, hämta baddräkten, för här ska badas i tunna under helgen!
Tack för alla grattishälsningar till lille Vilgot, jag har fått utav er alla! Kram Iréne

måndag 17 oktober 2011

Vilgot! och höststädning!

Hej alla bloggvänner!
Vilken helg jag har haft, först jobb och sedan på lördag kväll fick jag ett sms..... kollade inte först men när jag väl öppnade det stog det med en bild till: Hej jag heter Vilgot och möte världen 20.40! Och jag visste inget *ler* född på beräknad dag! Tror ni jag kunde sova sedan!!? Bilder på Vilgot kommer på torsdag, för på onsdag begär vi oss till Arboga på visit! Å vad jag längtar!  
 Nu till något helt annat, idag har vi höststädat och grejat på "Smultronstället"! Här är stora huset som nu genomgår en renovering invändigt men även.....
 ....utvändigt, vi fixar till med lite grusgångar och parkering för bilarna!
 Nu ska gruset bara på!
 Här har mågen lagt platter och så ska det fyllas på med vit grus!
Jag har höststädat altanen på våran lilla stuga, alla blommor står nu till förvaring i källaren på stora huset, på torsdag kommer min mor och vi ska göra iordning blommorna!
Tack för alla söta kommentarer om vårat sovrum och alla rum för övrigt! det är inte så förfärligt att ha sååå många rum, ganska skönt faktiskt ;)!
Och ni som väntar på era tavlor, ha förhoppning men de kommer, *ler* , Linda målar för fullt!
Ha en fin kväll! Kram Iréne


Etiketter: ,

torsdag 13 oktober 2011

Vårt sovrum!

Hej alla bloggvänner!
Vilket fantastiskt väder vi har, riktigt höstväder med sol, kallt å lite blåst! Hästarna har det torrt i sina hagar och vi har fått in halm, ensilage och tröskningen är klar! Skönt!
 Som de flesta av er nog vet så bor jag i ett stort hus.... 13 rum allt som allt! Någon frågade mig när vi flyttade hit för 30 år sedan hur vi skulle få möbler till alla rum.... vi flyttade från 4 rum å kök, men det är ingen konst, värre när vi flyttar här ifrån så småningom!! Sovrummet har jag nog inte vissat något större av men här kommer bilder!
 Fick ett ryck å storstädade här om dagen, byte gardiner och möblerade om lite!
 Chiffonjen är från vårat smultronställe, tog hem den till stora huset, tyckte den gjorde sig bättre här än i ett litet rum! Ja ett stort rum är det men det är de flesta rummen, har bara 3 rum i normal storlek, stora fönster å högt till taket och stora pardörrar, härlig rymd i alla rum!
Plockade in de sista rosorna, tror jag, här värkar rosorna seglivade, många knoppar men om de hinner slå ut vet man ju inte, rätt som det är kommer väl frosten någon natt!
Ska nu idag sy köksgardiner till Sarah, inget avanserat bara kappor till två fönster, rutigt tyg i lila, blir säkert väldigt söt!
Hoppas ni alla får en fin oktoberdag! Kram Iréne

Etiketter: ,

måndag 10 oktober 2011

Nu renoverar vi igen!!

Hej alla bloggvänner!
Kan med all säkerhet säga att 2011 har varit flytt o renoveringsåret för oss! Så vi drar igång igen... nu börjar vi på stora huset på vårat "smultronställe" där dotter å måg ska flytta in.
Här är lite bilder hur det ser ut nu, så kommer det mera när allt är klart!
 Trappa upp till övervåning, kult tapeter kan man nog säga!
 Stora rummet på nedervåningen!
 Ett mindre rum!
 stora rummet från en annan vinkel! Tur att vi har målare som fixar allt åt oss, annars skulle vi inte hinna med!
Fredag kväll å lite mys hemma, har gjutit den stora staken och den andra lilla själv! Använt en Pringelburk och en petflaska! 
På fredag eftermiddag kom denna regnbåge upp över gården efter en liten regnskur, lyste så starkt!
Något MC åkande blev det tyvärr inte för oss, inte för vädrets skull utan för att 300 balar med ensilage måste köras in! Jag och dottern städade lite i huset och var på "Ladan" i Vänersborg och köpte tyg till gardiner. "Ladan" är alltså en tygaffär, så nu ska jag sy gardiner!
Lilla Tura mår efter omständigheterna bra, vi promenerar 30 min varje dag, och så får de vara i en liten hage ute!
Här har varit ett väldigt höstrusk med regn å blåst under söndagen, och vad händer då..... jo pannan slutar att funka, lite kallt under natten till måndag måste jag säga att det var!! Nu har mannen fixat så nu hoppas jag den går ett tag i alla fall ;)!
Jag drar snart iväg till jobb i några timmar. Ha en fin vecka alla goa! Kram Iréne

Etiketter: , ,