söndag 28 augusti 2011

Ett söt litet hus!

Hej alla bloggvänner!
Ja så var denna helg till ända! Både regn, sol och blåst har vi haft! Jag har varit på min betong gjutarkurs, å vad roligt, bilder kommer senare under veckan! Har även varit på ponnyträning, som min dotter Emma har hållt i på Nuntorp, div II gänget på ponny har haft en genomkörare inför starten nästa helg!
Min arbetskamrat B har ett så litet mysigt hus i sin trädgård, där hon grejar och fixar, köket på bilden över! 
 Den lilla stugan innehåller 1 rum å kök, så mycket fint har hon där som hon grejar å målar med!

 Här är det bilder från rummet!
 Nallen på stolen är B första, så den närmar sig de 50!
Och här tittar lilla musen fram under bänken i köket! Hennes barnbarn tycker den är så mysig!
Ja nu är det en ny vecka och den sista i Augusti och första i September..... Hmmm vart tog Augusti vägen??? Fort gick det då!
I morgon måndag ska jag hämta mina killar på skola å dagis, lille Elias har börjat nytt dagis så det blir första gången mormor kommer dit!
Sarah ska börja sitt nya jobb, lite nervös är hon allt!! Mannen är å vitjar kräftburar får se om det blir några!
Ha en fin vecka alla goa vänner! Kram Iréne

Etiketter:

onsdag 17 augusti 2011

Gröna fingrar och småprinsarna!

Hej alla bloggvänner!
Hoppas ni har en fin dag? Här håller sig regnet borta än!
Jag har alltid sett mig som att INTE ha gröna fingrar och ser mig fortfarande sådan om jag ska jämnföra mig med er som verkligen har det. Men i år har jag lyckas lite med blommorna i krukor, de har inte vissnat, de har inte övervattnats eller fått för lite vatten. alltid något!




 Denna kruka fixade jag till idag, var inne å handlade och affären hade fått in krysantemum, då börjar mina hjärnceller arbeta och denna stora kruka vann jag på Tradera men ståt utan blommor, men hux flux så blev den så här!
 Ja det är nog så att hösten kommer allt närmare oss, detta träd har börjat att få lite höstfärger!
 I går tisdag fick vi besök av våra småprinsar, tänk vad härligt när de kommer instormande å ropar mormor å morfar vad vi har saknat er, då blir man varm i hela kroppen! Fast syskonkärleken finns allt där oxå ;) här tröstas Elias av mamma Linda efter lite uppfostran av storebror!
Å storebror börjar bli tandlös, fyller 7 om en månad, ska börja första klass till måndagen, hjälp var tog tiden vägen?! Kommer ihåg att jag tänkte när Elias föddes för 4 år sedan att tänk när de här pojkarna är tonåringar..... nu är Gabbe halv vägs dit!! Nu väntar de spänt på att få en kusin om si så där 2 månader, ja även jag väntar *ler*!
Nu jobb i eftermiddag och hela torsdagen, sedan ledigt under helgen!
Ha nu en fin dag alla goa vänner! Kram Iréne

Etiketter: ,

torsdag 11 augusti 2011

Ska lära mig gjuta i Betong!!

Hej alla bloggvänner!
Blev så glad när jag såg denna annons på Facebook och det var oxå i Mellerud! Anmälde mig på direkten, så nu ska det ske, det som jag har faktiskt längtat efter att lära mig, så glad! Mottager tacksamt förslag på olika saker att gjuta!!

Denna vecka har jag och dottern varit på några loppisar, lite smått å gott har vi hittat! Denna kanna var så söt, nästan enbart för färgen, ja som då älskar blått!

Och så dukar som jag älskar över allt annat, tänk alla dessa damer som har sytt och gjort det i lampans sken, helt underbart!
 I onsdags åkte vi till Chatrins kuriosa som har flyttat från Mellerud ut till en gård som heter Kuserud och har sin verksamhet i en stor ladugård, OJ vad mycket det fanns där, det är även ett Antikvariat ( stavas det så...) såååå mycket böcker, rad efter rad om allt, bara sevärt det! Brickan fick jag med mig därifrån! Tyckte motivet var härligt, lite höst över det!

I dag har vi solsken med blåst, igår var det ett fruktansvärd väder här, regn, blåst och mörkt hela dagen! Jag har tillbringat dagarna på "Smultronstället! och fixat i rabatter.... jag som inte gillar det men det måste ju göras någon gång, har även visat huset, vi har det på annons för uthyrning, det stora huset, faktiskt väldigt många som både ringt och varit och tittat, nu ska vi välja vem vi vill ha!
Hoppas er vecka har varit bra!? Kram Iréne

Etiketter:

söndag 7 augusti 2011

Ullared - 50 å 4 årskalas!

Hej alla bloggvänner!
Här rinner tiden iväg, får lite dåligt samvete att jag varken hinner med blogg eller att "besöka" er alla goa bloggvänner! men men snart har vi väl den nörka tiden här å då får vi ängna oss dessto mera att bloggvärlden!
 Vi har varit på 50 årsfest hos käre svågern (till mig, bror till mannen), vi agerade tostmasters, mkt roligt men oj vad vi stog i! Det var mkt tal, lekar å andra roligheter, tält i trädgården och det höll UPP! 

 " Mammas Mat" höll i trådarna vad som gällde all mat, deras mat är suvärent gott, här åt vi rökt sik - älg - renkött! Så gott! Det är ett litet företag ute på bonnvischan, huserar i ett litet hus som nu ska byggas till! Kan varmt rekommendera om ni vill ha ett utflyktsmål med god mat!
 I onsdags kväll ringde Emma i Arboga å undrade om vi ville följa med till Ullared på torsdag, de skulle dit å handla saker till nya familjemedlemmen, sagt å gjort jag å Sarah följde med och hade en så trevlig dag med alla där nere, handlade lite smått å gott, bilen var dock fullpackad när vi drog kosan hemåt!
 Här en liten paus uppe i allt handlande!
 Och i går söndag fyllde denne lille "prins" 4 år! Tänk vad tiden går fort, tycker det var i går när mamma Linda ringde å sa att Elias var född! En riktig liten "busunge" med glimten i ögat! Hurra Elias!

Här en hjälpande hand av storebror med Memoryspelet!
Idag jobbar jag under eftermiddagen innan dess ska jag ta hand om rabatterna på "Smultronstället", sommargästerna kommer om 1 vecka. Nu en kopp kaffe å sedan iväg!
Ha en fin dag alla goa vänner!
Kram Iréne